Handige links en adressen

BELANGENBEHARTIGING

lcr-logo-site-172x90

 

 • Landelijke Cliëntenraad
  De Landelijke Cliëntenraad (LCR) is officieel gesprekspartner van de landelijke overheid. De LCR is een overlegorgaan voor landelijke cliëntenorganisaties en cliëntenraden. Deze organisaties en cliëntenraden treden bij beleidsontwikkeling op namens pensioen- en uitkeringsgerechtigden, mensen met een handicap of chronische ziekte.
 • Ombudsman Metropool Amsterdam
  De Ombudsman Metropool Amsterdam behandelt klachten over instanties en personen waarvoor de gemeente verantwoordelijk is. Iedereen mag een klacht indienen.De ombudsman houdt elke tweede donderdag van de maand een inloopspreekuur tussen 16.00 en 18.00 uur in het raadhuis van de gemeente Amstelveen aan de Laan Nieuwer-Amstel 1.

  Adres Ombudsman Metropool Amsterdam
  Jacob Bontiusplaats 9
  Postbus 2119
  1000 CC AmsterdamTelefoon: (020) 625 99 99
  E-mail: info@ombudsmanmetropool.nl

   

HULPVERLENING ALGEMEEN / DIENSTVERLENING

logo-shn

 

 • Slachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf, verkeersongeval, calamiteit of bij vermissing. Bent u slachtoffer, getuige, betrokkene, achterblijver of nabestaande? Dan helpt Slachtofferhulp Nederland u GRATIS op juridisch, praktisch of emotioneel gebied. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 0900-0101, maandag t/m vrijdag tussen 09:00 – 17:00 uur.
 • WMO Zorg en Ondersteuning via de Gemeente Amstelveen voor ouderen en mensen met een beperking. Het Amstelveenloket is open op maandag, dinsdag, woensdag van 08:30 – 15:30 uur, donderdag van 08:30 – 16:30 uur en vrijdag van 08:30 – 12:30 uur. Telefonisch bereikbaar via nummer 020-5404911 maandag t/m donderdag 08:30 – 17:00 en vrijdag 08:30 – 12:30 uur.
 • Vita Welzijn en Advies Amstelveen is een laagdrempelig organisatie voor maatschappelijke ondersteuning in de regio Amstelland (Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn). Klik hier voor contactgegevens.
 • Welzijn op recept is een onderdeel van Vita Welzijn en Advies en is een gerichte verwijzing van huisarts naar zijn/haar patiënt naar het welzijnswerk en welzijnsactiviteiten. Klik hier voor meer informatie
 • GGZ inGeest voor hulp bij psychische klachten waar men zelf niet meer uitkomt. Klik hier voor contactgegevens.
 • Jeugdriagg voor hulp voor jongeren met psychische klachten en specialistisch hulp rond complexe opvoedsituaties. Email-adres Amstelveen@jeugdriagg.nl, telefoonnummer: 020-5434299, locatie Amstelveen: Laan van de Helende meesters 433, 1086 DL Amstelveen
 • Amstelring Thuishulp voor als zelfstandig wonen te moeilijk wordt of niet meer gaat. Klik hier voor bereikbaarheid. Algemeen telefoonnummer 0900-1866.
 • Woonbond is een organisatie dat staat voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare en veilige wijken en voor sterke huurorganisaties. Hier kunt u terecht voor als u problemen heeft met uw woningbouwvereniging. Klik hier voor contactgegevens.

 

LOW BUDGET LEVENSGENIETEN

imgres

 • Eten voor minder dan een tientje is een artikel uit een blogcommunity met adressen van 11 restaurants in Amsterdam. Een tip voor lekker en goedkoop uit eten.
 • Eten in de Olmen is een Amstelveens Buurtrestaurant in gebouw de Olmenhof op landtong 2 waar je op dinsdag en donderdag tegen een schappelijke prijs heerlijk van een drie-gangen menu (van te voren reserveren) kan genieten. Klik hier voor contactgegevens en het maken van reserveringen.
 • Thuisafgehaald.nl is een online platform waar buurtgenoten maaltijden met elkaar delen in heel Nederland. Zo leer je elkaars kookkunsten en leer je elkaar beter kennen.

 

RECHTSHULPVERLENING

imgres

 • Het Juridisch Loket
  Vijzelgracht 21-25, 1017 HN Amsterdam
  Telefoonnummer 0900-8020. Inloopspreekuur van maandag tot en met donderdag van 09:00 – 11:00 uur. Inwoners van Amstelveen kunnen terecht op de Amsterdamse vestiging.
 • Rechtswinkel Amstelveen
  Voor deskundige rechtshulp met de laagdrempeligheid van een rechtswinkel. Telefoonnummer 0900-4000 000. Elke werkdag van 09:00 – 19:00 uur/70 cmp
 • De Rechtspraak.nl
  Op deze site vindt u informatie over de procedures bij rechtszaken en de organisatie van de rechtspraak.
 • Raad voor Rechtsbijstand
  De Raad voor Rechtsbijstand regelt de gesubsidieerde mediation en rechtsbijstand in Nederland. Dit doet de Raad op basis van de Wet op de Rechtsbijstand (Wrb).

 

SOCIAAL NETWERK / CLIËNTENONDERSTEUNING

MEE-Amstel-en-Zaan-logo2

 

 • Onafhankelijke cliëntondersteuning MEE Amstel en Zaan
  Sinds 1 januari 2015 hebben alle inwoners van Amstelveen wettelijk recht op gratis en onafhankelijke cliëntondersteuning. Cliëntondersteuners kunnen u helpen om uw hulpvraag duidelijker te krijgen, de juiste keuzes te maken en verschillende hulpsoorten op elkaar af te stemmen.U kunt gebruik maken van cliëntondersteuning voor al uw vragen aan de gemeente op het gebied van zorg & ondersteuning (Wmo), jeugdhulp en werk & inkomensondersteuning.Cliëntondersteuning zorgt ervoor dat u er niet alleen voor staat in het woud van regelingen en zorgaanbieders. Deze vorm van ondersteuning duurt in principe kort en is afhankelijk van de hulpvragen die u heeft. U kunt meerdere keren gebruik maken van cliëntondersteuning. In Amstelveen wordt cliëntondersteuning verzorgd door MEE Amstel en Zaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Amstelveenloket of direct contact opnemen metKantoor Mee Amstel en Zaan: Gebouw Trivium Der kinderenstraat 10-18, 1062 DB Amsterdam. Telefoonnummer : (020) 51 27 272. Email: informatie@meeaz.nl Website: http://www.meeaz.nl/


SCHULDHULPVERLENING / BUDGETTERING / GELDZAKEN

imgres-1

 • Balans Schuldhulpverlening
  Als u schulden heeft, dan kan de Gemeente Amstelveen u helpen om een oplossing te vinden. Schuldhulpverlening is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Daarbij verwacht de gemeente dat u afspraken nakomt. Wilt u hulp van de gemeente? Neem voor een eerste gesprek contact op met het Amstelveenloket.

  U kunt het Amstelveenloket telefonisch bereiken van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Telefoon (020) 540 49 11.

 • Nationaal Instituut Voor Budgetvoorlichting (Nibud)
  Het NIBUD is een onafhankelijk voorlichtingsinstituut. Men doet onderzoek naar en geeft voorlichting over de huishoudportemonnee, zoals sparen, rondkomen, lenen, kortom: geldzaken in de praktijk! Allemaal erop gericht dat u meer grip op uw geld krijgt. Hiervoor heeft het NIBUD producten, opleidingen en trainingen ontwikkelt waarmee u aan de slag kunt en het geleerde toe te passen in uw financiële huishouding. Voor vragen kunt u het online formulier invullen of bellen op werkdagen tussen 09:00 – 17:00 uur via 030-2391350.
 • Humanitas Thuisadministratie
  Een vrijwilliger helpt je je financiële zaken op orde te brengen en op orde te houden. Niet één keer, maar wekelijks. We zetten samen je inkomsten en uitgaven op een rij, gaan na waar je recht op hebt en maken een overzichtelijk huishoudboekje. Daarna kun je zelf je weg vinden in je eigen administratie en financiën. Een hele zorg minder. Bijna iedereen voelt zich na korte tijd enorm geholpen en na langere tijd kunnen mensen vaak weer zelfstandig verder. Klik hier voor meer informatie en contactgegevens

 

VRIJWILLIGERSWERK

Amstelveenvoorelkaar

 • Amstelveenvoorelkaar.nl
  Amstelveenvoorelkaar is meer dan een website. Véél meer zelfs. Naast digitale bemiddeling is persoonlijk contact altijd mogelijk. We helpen je graag op weg met het gebruik van de website. Ook kun je bij ons terecht voor praktische hulp en sociaal contact.